Op 1 november deden we de belofte om een Enterprise Design beweging te starten in Nederland. Op 21 juni 2017 organiseren we de derde Enterprise Design Meetup om hieraan invulling te geven. Iwan Cuijpers van Stroomt Interactions neemt ons dit keer mee in de Experience kant van Enterprise Design.

Enterprise Design Experience

Enterprise Design behelst een integrale aanpak voor het ontwerpen van organisatie-identiteit, enterprise architectuur en de beleving richting alle betrokkenen. De experience kant is de meest tastbare kant. Je ontwerpt hoe een persoon een organisatie ervaart, van de buitenkant. Dat ziet er meestal uit als een sequence van ervaringen. De meeste organisaties zijn zich daarvan niet bewust, en die ervaringen worden daardoor niet bewust gemanaged. Het is lastig om processen, systemen en merk te vertalen in positieve ervaringen, die logisch zijn voor mensen en waarde geven, als onderdeel van hun leven.

In deze Meetup werken we in concrete werkvormen aan het proces om van het grotere plaatje en de visie te ladderen naar de behoeften en kwaliteiten waarop we ons willen richten. We onderzoeken de externe betrokkenen, gewenste ervaringen en interacties, om deze uiteindelijk te vertalen naar concrete Signs, Products en Places. Tijdens dit proces bedenken we niet alleen het mooie plaatje, maar kijken we ook naar de stap die nodig is om alles dat bedacht wordt te realiseren. Met nadruk op “getting the little things right”.

Programma workshop woensdag 21 juni 2017

17:30 – 18:00

Ontvangst

18:00 – 18:30

We maken kennis met elkaar onder het genot van een eenvoudige maaltijd.

18:30 – 21:00

Onder begeleiding van Iwan Cuijpers gaan we aan de slag in een Enterprise Design experience workshop.

21:00 – 21:15

Samenvatting en reflectie.

21:15 – 22:00

Onder het genot van een drankje bestaat de mogelijkheid om na te praten met de overige aanwezigen.

Praktische informatie

De workshop is op woensdagavond 21 juni 2017.

Je bent welkom vanaf 17:30 uur op het kantoor van Trivento aan de Ruimtevaart 26, Amersfoort.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Tags: , , , ,