In onze cyclus over Enterprise Design organiseren we op dinsdagavond 16 april 2019 een avondsessie met Ed van der Winden, Jurre Kesting, Saskia Sijtsema, Hans Canisius en Rijk van Vulpen over het Viable System Model. Op het Landelijk Architectuur Congres in november verzorgden ze met hun 5 een track daarover, over de beginselen, het VSM als analysemodel. Deze keer gaan we er praktisch mee aan de slag.

E = MC kwadraat voor organisaties

Er bestaan belangrijke organisatie wetmatigheden. Die net als de natuurwetten F=m.a of E=MC kwadraat altijd gelden. Die organisatiewetten zijn bekend vanuit systeemdenken, ingebed in het Viable System Model. GEBRUIK JE HET, DAN LIJKT HET OF JE OGEN OPENGAAN. In deze workshop op 16 april leer je het in de praktijk toepassen.

Wat gaan we doen?

Aan de hand van (je eigen) casussen brengen we de mechanismes en context van de situatie zo (in het VSM raamwerk) in kaart dat je de ongewenste consequenties en performance problemen ervan ineens helder begrijpt. En je eraan kunt ontwerpen om ze op te lossen. Je krijgt de hulpmiddelen aangereikt om het zelf te doen.

Programma

17:30 uur – Ontvangst met een hapje eten rond 18:00 uur.

18:30 uur – Start inhoudelijk programma

21:00 uur – Onder het genot van een drankje is er gelegenheid om na te praten en verder van gedachten te wisselen.

Praktische informatie

Het is op dinsdagavond 16 april 2019. Je bent welkom vanaf 17:30 uur. Om 18:30 uur start het inhoudelijke deel van het programma.

Deze workshop vind plaats in het auditorium van het Trivento kantoor aan de Ruimtevaart 26, Amersfoort.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Tags: , ,